Op 1 januari 1992 startte biologie-student Hendrik-Jan Drenth de eenmanszaak ASCI Technologies. Volledig draaiend op enthousiasme voor de computerhobby en volledig ongehinderd door enig inzicht in boekhouding, belasting, bankzaken en andere ondernemersmalheur. Zo kon ASCI een steeds groter groeiende klantenkring verwerven die zich thuis voelde in de kleine woonkamer van een flatje, drie hoog in Groningen-Zuid. De werkzaamheden namen naar aard en omvang toe, de studie liep meer en meer vertraging op en op een dag bleek de stap naar het oprichten van een VOF onontkoombaar. Compagnon Mathijs Kooij kwam er bij, het werk nam geweldig toe maar het enthousiasme bleef!

Medio 1996 bleek de flat echt te klein om een gezin en een zaak te huisvesten. Er werd een pand gezocht en gevonden aan de Parkweg 72 in Groningen. Het leek een zee van ruimte maar al snel begon het ook daar te knellen. Dat hing ook samen met de manier waarop ASCI werkt. Er worden geen standaardcomputers verkocht maar ze worden geassembleerd naar de wens van de klanten waarbij ze precies datgene krijgen wat ze echt nodig hebben zonder overbodige toeters en bellen. Daarvoor moet wel een behoorlijke voorraad onderdelen aangehouden worden en zijn er nogal wat mensen nodig om de computers in elkaar te zetten. Dus begon het personeel elkaar in de weg te lopen, raakte het magazijn barstensvol en kwamen de klanten klem te zitten voor de balie. Op zich was dat laatste natuurlijk een verheugend verschijnsel, maar op termijn moest er een oplossing komen.

Besloten werd de werkzaamheden te spreiden. Er moest een filiaal komen. Om dat in Groningen te vestigen had weinig zin; in deze branche zou dat onderlinge concurrentie betekenen. Uiteindelijk werd gekozen voor Assen waar een geschikte locatie beschikbaar was. Hierin is behalve de ruimte voor een winkel ook genoeg ruimte voor opslag en assemblage aanwezig. De afstand tussen beide filialen is overbrugbaar en bovendien is de software herschreven om de filialen optimaal te laten communiceren.

Aangezien de software nu in staat bleek perfect inzicht te bieden in de bedrijfsprocessen in meerdere filialen werd in mei 2001 in Valthermond de derde vestiging geopend. De winkel bevindt zich daar in een 2 onder 1 kap constructie.
De vestiging in Enschede werd in juli 2001 ondergebracht in een wereldwinkel. Hiervoor werd het interieur vervangen en de kantoorruimte die er was werd opgeofferd. Zo kon de computerafdeling daar van start zonder de wereldwinkel te beknibbelen op meters displayruimte. Inmiddels is ook dit pand aangekocht.
In Winschoten kwam eind 2001 een grappig klein winkelpandje te koop in een naar Amsterdamse stijl gebouwd woonhuis.
In februari 2002 werd een unit aangekocht in het winkelcentrum Paletplein in Tilburg. De zesde vestiging ging hier open in maart 2002. Helaas is deze eind 2006 weer gesloten.

ASCI bestaat inmiddels ruim 15 jaar en we blijven met ons allen ons best doen de klant naar tevredenheid te helpen met zijn/haar computer(hobby). Rest alleen nog iedereen te danken voor zijn/haar medewerking om dit alles mogelijk te maken, dat geldt dan natuurlijk zowel de mensen voor als achter de balie!!